KNT:n vuosijuhlassa palkittiin kasvatustyön ammattilaisia

Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT järjesti juhlan Jyväskylän Kasvatuksen päivien yhteydessä. Juhlassa palkittiin nuorisotyön ammattilaisia.

Teksti Hannu keränen kuvat Hannu Keränen

Tilaisuudessa puhunut Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka tähdensi läsnä olemisen ja kohtaamisen merkitystä työssä. Hän muisteli omaa seurakuntanuorten aikaa Käpylässä, ja sen aikaisten työntekijöiden merkitystä silloisille nuorille.

– Muistelimme isolla porukalla nuoruusvuosia seurakunnassa. Merkittävämpää kuin paikka, olivat muistelmien perusteella ne aikuiset, joilla oli aikaa ja ymmärrystä kuulla, nähdä ja olla läsnä. Sellainen kokemus oli vahva ja se vaikuttaa koko elämän matkalla, piispa Hintikka nosti esille kokemastaan.

Hintikka puhui tämän vuoden kasvatuspäivien teemaan liittyen toivosta. Se on sana, joka on viimeisen vuoden aikana noussut esille ja miten kirkkona pidämme yllä toivoa, niin nuorille kuin aikuisille.

Toivon jakaminen ei ole pelkästään kauniita sanoja, toivoa rakennetaan erityisesti teoilla.

– On erityisen tärkeää, ettei toivo jää katteettomaksi. Toivon polkua haetaan yhdessä. Toivon jakaminen ei ole pelkästään kauniita sanoja, toivoa rakennetaan erityisesti teoilla. Toivoa olette rakentaneet läsnäololla, kuulemisella, ajan antamisella ja näkemisellä. Se on tärkeää työtä mitä teette, kiitteli piispa Hintikka palkittuja.

Kirkon työssä työntekijät ovat arvokas voimavara ja heistä kannattaa pitää kiinni.

Mäntäsälän seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja Piia Muurikainen lausui kiitossanat liitolle työn tukemisesta. Lisäksi hän kohdisti kiitoksensa muutamalle hän uraansa vaikuttaneelle kokeneelle nuorisotyöntekijälle ja työtovereille.

 –  Vaikutteita on pitkälti tullut työntekijöiltä matkan varrelta. Kiitos myös lapsille ja nuorille, joiden kanssa on saanut tehdä matkaa. Kiitos myös koko kirkolle ja liitolle tuesta. Iloitsen, että on voinut tehdä työtä omilla vahvuuksilla. Kirkon työssä työntekijät ovat arvokas voimavara ja heistä kannattaa pitää kiinni, muistutti Muurikainen.

Alkutervehdyksen juhlaan toi KNT:n toiminnanjohtaja Arja Lusa. Hän kiitti työntekijöitä arvokkaasta työpanoksesta lasten ja nuorten eteen. Vuosijuhlalla on useamman vuoden perinne, jolla halutaan liittona huomioida ansioituneita jäseniä. Liiton hallinnon tervehdyksen toi juhlaan KNT:n puheenjohtaja Anna Kärri.

Vuonna 2024 kultaisen ansiomerkin saavat:

Glans Minna, Hautamäki Tiina, Haverinen Heimo, Heinonen Juha, Janatuinen Helena, Ketola Pete, Kiukkonen Jaana, Kiviluoma Veijo, Lewis Päivi, Lindén Marja, Malinen Jaakko, Marjamäki Tarmo, Marttala Kirsti, Mäkinen Kirsti, Pistemaa Lea, Pitkänen Tuula, Sassi Sari, Vanhanen Tuula ja Wiklund Tom

Vuonna 2024 hopeisen ansiomerkin saavat:

Dannholm Camilla, Grönholm Niklas, Kaarlenkaski Mari, Lehtinen Katja, Longi Tytti, Moilanen Riina, Muurikainen Piia, Mäki Katri, Nurminen Maria, Rajalin Hanna, Rantakytö Rauni, Ruotoistenmäki-Pirttimaa Katja, Simonen Olli-Pekka ja Viippola Anu

Ansiomerkit postitetaan henkilöille jotka eivät päässeet vuosijuhlaan vastaanottamaan tunnustusta.