Jobin toimitus: hengellistä työtä ja diakoniatyötä tehdään kaikkien kirkon ammattilaisten panoksella

Teksti toimitus

Amanda Hiekkataipaleen kolumnissa 29.2. käsiteltiin Helsingin seurakuntayhtymän strategian yhtymäkohtia diakoniseen näkyyn.

Jobissa julkaistuissa kolumnit voivat poiketa Jobin tai sen julkaisijoiden linjasta.

Kolumninsa lopuksi Hiekkataipale kertoi ystävänsä kanssa käydystä keskustelusta seuraavasti: ”Diakonia rakentaa positiivista mielikuvaa kirkosta myös niille, jotka eivät ole jäseniä. Keskustelin vaativaa viestinnän asiantuntijatyötä suuressa kansainvälisessä järjestössä tekevän ystäväni kanssa diakoniasta ja uudesta strategiasta. Hän on eronnut kirkosta jo vuosia sitten, mutta totesi, että jos diakoniasta viestittäisiin laadukkaasti, hän voisi harkita jäseneksi palaamista. Lisäksi hän sanoi, että yksikään pappi ei tule saamaan häntä palaamaan kirkkoon. Karu, mutta ymmärrettävä statement.”

Tarvitsemme keskinäistä arvostusta erilaisissa tehtävissä työskentelevien välillä. Olemme Jobissa saaneet palautetta Hiekkataipaleen tekstissä ystävän lausumana esitettyyn pappien ammattikuntaa koskevaan kommenttiin liittyen.

Uskomme, että kirkon henkilöstön keskuudessa ymmärettään, että hengellistä työtä diakoniatyö mukaan lukien tehdään kaikkien kirkon ammattilaisten yhteisellä panoksella. Myös papit osallistuvat laajasti diakoniatyön tekemiseen ja siitä viestimiseen. Jobin toimituksessa katsomme, että kirkon työn ja tavoitteiden edistämiseksi tarvitaan jokaisen ammattiryhmän panosta.