Verokampus tekee verotuksesta ymmärrettävää

Verokampus on Verohallinnon perustama ja ylläpitämä sivusto, joka tarjoilee mahdollisimman ymmärrettävää ja selkeää tietoa veroista ja verotuksesta. Sivuston ohjeet ja esimerkit auttavat alkuun omien veroasioiden hoitamisessa.

Teksti matleena Pio kuvat verohallinto

www.verokampus.fi -sivuston sisällöt on kirjoitettu erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten tarpeita silmällä pitäen, mutta Verokampus on tarkoitettu kaikille, jotka etsivät vastauksia verotusta koskeviin kysymyksiin. Sivusto antaa käytännönläheistä tietoa veroasioiden hoitamiseen eri tilanteissa: miten esimerkiksi erilaisia tuloja verotetaan ja mitä yrittäjäksi aikovan tulee ottaa verotuksessa huomioon.

Sivusto tarjoaa verotusta koskevaa perusymmärrystä myös maahanmuuttajille ja muille, joille suomalainen verotusjärjestelmä on vielä vieras. Se vastaa mm. kysymyksiin siitä, miten suomalainen verotusjärjestelmä toimii ja kuka verotuksesta päättää.

Opettajille ja muille nuorten kanssa työskenteleville suunnatun osion materiaalia voi hyödyntää veroasioiden opetuksessa. Tehtävät on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Rikoksena raha -podcast varoittaa harmaan talouden riskeistä

Yksi osa Verokampusta on true crime -tyylinen kolmeosainen podcast Rikoksena raha. Se kertoo case-esimerkkien kautta tilanteista, joissa nuoret ovat ajautuneet osaksi harmaata taloutta − joko tietämättään tai välinpitämättömyyttään.

Rikoksena raha kuvaa tarinallisessa muodossa tavanomaisia nuorten kohtaamia harmaan talouden tilanteita. Podcastissa esitellyt tarinat ovat kuvitteellisia, mutta ne perustuvat useisiin eri tosielämän tapahtumiin.

www.verokampus.fi

  • Avuksi kasvatuksen ja diakoniatyön asiakastyöhön
  • Rikoksena raha -podcastit materiaaliksi esim. rippikouluun
  • Maahanmuuttajatyön tueksi
  • Omien veroasioiden hoitamisen tueksi