Kirkon juhlat – toivon voimalla

Toukokuun 17.–19. päivä Tampereella järjestettävät Kirkon juhlat kokoaa yhteen seurakuntalaiset, suuren yleisön, kirkon työntekijät ja eri järjestäjätahot ainutlaatuiseen tapahtumaan. Ohjelmasisältöjen taustana ovat aiemmat Kirkkopäivät, Kirkon musiikkijuhlat sekä Lähetysjuhlat. Nyt järjestettävässä tapahtumassa nämä kolme sulautuvat uudenlaiseksi, yhtenäiseksi tapahtumakokonaisuudeksi.

Teksti Herttakaisa Kettunen kuvat Kirkkopalvelut

Toukokuussa Tampereella järjestettävät Kirkon juhlat kokoavat ihmisiä eri puolilta maata yhteen keskustelemaan ja kuulemaan muun muassa kirkon ja uskonnon merkityksestä nykypäivän yhteiskunnassa. Tapahtuman teemana on ”Toivon voimalla”, mikä pyrkii vahvistamaan uskoa tulevaisuuteen. Juhlien ohjelma tarjoaa monipuolisia sisältöjä kaikenikäisille osallistujille.

Yksi juhlien keskeisimmistä elementeistä on musiikki, joka yhdistää ihmisiä kulttuurisista ja kielellisistä eroista huolimatta. Juhlilla on monipuolinen musiikkikattaus sisältäen klassista ja modernia kirkkomusiikkia, gospelia, kansanmusiikkia ja poppia. Perjantaisen Toivotuimmat-yhteislauluillan lisäksi Keskustorilla päästään nauttimaan muun muassa Toivon biisit -konsertista, Tuhat toivon tarinaa -yhteiskonsertista sekä Sirkusuruista.

Kirkon juhlien ohjelmaan kuuluu myös elokuvailta sekä keskusteluja eri aiheista, kuten kirkosta, vammaisuudesta ja ilmastokriisistä. Lisäksi tarjolla on kulttuurielämyksiä, kuten ”Sanojen takana” -konsertti, jossa esiintyvät Suvi Teräsniska, Yona ja Knipi uusilla sovituksillaan, säestettynä Mikko Mäkisen orkesterilla ja Gospel Helsinki -kuorolla. Juhlat tarjoavat myös messuja ja hartauksia hiljentymiseen ja hengelliseen yhdessäoloon.

Juhlat käynnistyvät torstaina 16.5. etkotapahtumilla, joissa on tarjolla keskustelutilaisuuksia ja musiikkia. Perjantaina 17.5. tuhansien laulajien suurkuoro tahdittaa konserttia, jossa kuullaan tunnetuimpia hengellisiä suosikkilauluja.

Kirkon juhlat 2024 -tapahtuman pääjärjestäjiä ovat Kirkkohallitus, Kirkkopalvelut ry, Suomen Kanttori-urkuriliitto ry, Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry, Suomen Lähetysseura ry ja Tampereen seurakuntayhtymä.

Suomen Kanttori-urkuriliitto ry on AKI-liittojen jäsenjärjestö.

Asiasanat: