Juha Kinasella 40 neuvottelupäivää takana

Kinanen on osallistunut vuodesta 1984  lähtien jokaiselle kirkon nuorisotyön neuvottelupäiville.

Teksti hannu keränen kuvat hannu keränen

Lasten ja nuorten keskuksen digisuunnittelija Juha Kinanen on osallistunut vuodesta 1984  lähtien jokaiselle kirkon nuorisotyön neuvottelupäiville. Tosin nimikkeet ovat vaihdelleet ja tänä vuonna laaja ammattilaisten joukko tapasi toisensa Jyväskylän Kasvatuksen päivillä, jossa teemana oli Toivon polulla.

 – Havahduin lähtiessäni tänne Jyväskylään, että nämä ovat jo 40. nuorisotyön neuvottelupäivät. Paikat ovat ja nimet vaihtuneet, ja olennaisesti vuosien varrella ovat aihepiirit muuttuneet laajemmaksi. Lisäksi iso muutos on ollut se, että kirkon kasvatuksen koko kaari on päivillä, Kinanen toteaa.

 Kinanen näkee erinomaisena asiana myös diakoniatyön kanssa vuonna 2025 pidettävät yhteiset päivät, jotka ovat Tampereella. Yhteisiä asioita on kasvatuksen ja diakoniatyön aloilla paljon.

Kuntien, järjestöjen ja kirkon nuorisotyöllä on annettavaa toinen toiselleen.

 Nuori päivät on toteutettu Allianssin kanssa muutaman kerran ja Kinanen pitää sitä myös hyvänä ideana. Kuntien, järjestöjen ja kirkon nuorisotyöllä on annettavaa toinen toiselleen.

 – Alussa oli turhia ennakkoluuloja ohjelman sisällöstä. Kuitenkin nuorten huolet ja elämä on ihan samaa, jokainen taho tuo omia mausteita ja ideoita työhön. Olen yhteistyön kannalla ehdottomasti, Kinanen tähdentää.