Kolumni: Monien mahdollisuuksien työ remonttitaitoiselle

Hyvin laadittu työpaikkailmoitus on työnantajan käyntikortti, joka voi ratkaista sen, hakeeko osaaja paikkaa vai ei, kirjoittaa Tiina Haukijärvi kolumnissaan.

Teksti Tiina Haukijärvi kuvat jobi

”Monien mahdollisuuksien kohde remonttitaitoiselle.” Kun tällaisen lauseen lukee asunnon myynti-ilmoituksesta, voi jo ilman kuviakin arvata, että kyseessä on todennäköisesti purkukuntoinen mökki, jossa tuoksuu maakellari ja ratapölkyt. Samankaltaisia rivien välistä tihkuvia viestejä löytyy Kirkkorekryn työpaikkailmoituksista, joita Kaisa Puustinen ansiokkaasti analysoi Jobin artikkelissa Työpaikkailmoituksella on TODELLAKIN väliä.

Innostuin itsekin huvikseni selaamaan kirkon työpaikkailmoituksia, ja niiden innoittamana haluan jakaa muutaman vinkin teille, jotka laaditte rekrytointi-ilmoituksia.

Myy työpaikka hakijalle.

Miksi hakijan kannattaisi valita juuri tämä työpaikka? Pelkkä seikka, että virka on avoinna ja siihen tarvitaan tekijä, ei riitä. Aloita ilmoitus kiinnostavasti: kerro elävästi työyhteisöstänne ja seurakunnastanne. Millaista arkea teillä eletään? Millaisia hetkiä työntekijä saa kokea? Kuvaile työtehtäviä konkreettisesti ja houkuttelevasti. Hyvin kirjoitettu työpaikkailmoitus herättää innostuksen hakea. Kerro, mikä tekee työpaikasta erityisen ja mitä ainutlaatuisia mahdollisuuksia se tarjoaa. Huom! Suorituslisä ja E-passi eivät ole erityisiä tai ainutlaatuisia mahdollisuuksia.

Ole vilpitön ja rehellinen.

Jos työkenttä on laaja, resursseja vähän ja tilanteet vielä vaiheessa, kerro siitä avoimesti jo ilmoituksessa – älä vasta ensimmäisenä työpäivänä. Rehellinen ilmoitus houkuttelee hakijoita, jotka arvostavat avoimuutta ja ovat valmiita sitoutumaan.

Näillä vinkeillä pääsee jo pitkälle.

Kirjoittaja on Diakoniatyöntekijöiden Liiton puheenjohtaja. Kirjoitus kuuluu AKI-liittojen, Diakoniatyöntekijöiden Liiton ja Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT:n puheenjohtajiston blogisarjaan.

Asiasanat: