Kolumn: Kyrkans ungdomsarbetares dag

Så har hösten igen kommit så långt att det är dags att fira kyrkans ungdomsarbetets dag. Dagen firas den 17.10. och då uppmanar jag dig att färga din sociala media i blått, säger ungdomsarbetsledare Ann-Mari Karlsson.

Teksti Ann-Mari Karlsson kuvat KNT

Den blåa färgen är ju också färgen på ungdomsarbetsledarnas tjänsteskjorta. Detta är dagen att klä dig i den och ta foton som du sedan delar på dina sociala medier. Vill också utmana dig att med hjälp av lampor färga ungdomsutrymmet i blått eller varför inte lysa upp utsidan på kyrkan eller församlingshemmet det är endast fantasin som sätter gränser för vad som du kan göra. Du kan också fota dig mitt uppe i det viktiga arbetet som vi gör i församlingarna.

Dela gärna dina bilder med dessa taggar #kyrkansungdomsarbete #kirkonnuorisotyo #kirkonnuorisotyonpaiva #nuorisotyo #ungdomsarbete #kyrkansungdomsarbetetsdag. För att få en så stor spridning som möjligt.

Även KNT:s (Kirkon kasvatuksen asiantuntijat – KNT ry) konton får fritt taggas så får vi mera uppmärksamhet för kyrkans ungdomsarbetets dag. Alla församlingar borde ha fått ett brev om denna dag från kyrkostyrelsen eller domkapitlet. Har du hört om detta brev? Om inte så fråga gärna efter det.

Förra veckan så firades ju ungdomsarbetes vecka i kommuner, församlingar och föreningar tillsammans och nu får vi lyfta upp det viktiga arbetet som görs i församlingarna som oftast faller i glömska så nu har vi alla tiders chans att berätta om vårt viktiga arbete.

Om du inte ännu har varit inne på sidan kirkonnuorisotyo.fi så är det på torsdagen en ypperlig dag att besöka den. Skall vi tillsammans göra besök rekord på sidan? Kan hända att där finns någonting också bara för dig.

Ha en bra ungdomsarbetets dag.

Författaren är viceordförande för Sakkunniga i fostran och ungdomsarbete KNT. Skriften ingår i en bloggserie från AKI-förbunden, Diakoniarbetarnas Förbund och Sakkunniga i fostran och ungdomsarbete KNT.

Asiasanat: